Når de tro samfundsstøtter og bedsteborgerligere medlemmer af Frederiksberg-løbeklubben “Spurt med Kurt” den 3.december træder ind på Skolen på Duevej, bliver det for at stemme Nej!
Løbeklubben har taget udfordringen fra lokalsamfundet op. Mange har spurgt os: “Hvad mener løbeklubben om folkeafstemningen.” Vi har vejet argumenterne for og imod afskaffelsen (eller “omdannelsen” som der noget misvisende står på stemmesedlen) af EU-retsforbeholdet, og vi er glade for at kunne meddele, at vi efter mange løbetures diskussioner og dybdegående analyser nu er klar med en enstemmig anbefaling: Løbeklubben siger altså NEJ.
Løbeklubben er tilhængere af EU.
Løbeklubben går ind for dansk deltagelse i Europol og er iøvrigt grundlæggende tilhængere af de 22 retsakter der er på bordet.
Men løbeklubben kan ikke lide at blive manipuleret. Løbeklubben kan ikke lide at blive talt ned til. Løbeklubben kan godt lide demokrati – og løbeklubben mener ikke man skal tage let på suverænitetsafgivelse. Derfor synes vi det er rigtig fint, at det kræver en folkeafstemning eller 5/6 af folketinget at afgive suverænitet, for vi kan jo ikke få den igen, når vi først har afgivet den.
Så hvis man havde spurgt os om de 22 retsakter, havde vi sagt ja.
Nu har man desværre spurgt os om vi vil have de 22 retsakter OG om vi iøvrigt vil give folketinget ret til i fremtiden at afgive suverænitet som det passer dem indenfor retsområdet.
Løbeklubben har været til vælgermøde, hvor Frederiksbergs egen Jane Jørgensen (Venstremand, og dermed uden egen vilje og ja-siger) slog fast, at man ikke aner hvad der sker hvis man stemmer nej. Vores problem er er, at dette jo er dobbelt sandt hvis man stemmer ja – så aner man ikke hvilke (potentielt set tåbelige) EU-regler, et tydeligvis meget EU-begejstret (og tør vi vel sige: EU-underdanigt) flertal i folketinget vil stemme for. I modsætning til mange andre tåbeligheder et folketing kan vedtage, kan suverænitetsafgivelser ikke gøres om.
Hvordan skal vi så håndtere den “kaotiske” situation der opstår, hvis vi stemmer nej og vi ikke længere kan være en del af Europol? I modsætning til mange, har vi faktisk stor tillid til at danske politikere og embedsmænd, og vi tror at de igen vil kunne håndtere en situation, hvor flertallet i folketinget ikke er i overnesstemmelse med flertallet i befolkningen. Vi tror at politikere i de øvrige EU-lande såvel som i Danmark er interesseret i at få en aftale, så Danmark ikke pludselig står uden for samarbejdet på politi- og terror-omårdet. Navnlig i den nuværende situation med terror-trusler mod Europa.
Så til Jane Jørgensen: Nej – man ved sjældent præcis hvad der sker, når man træffer store beslutninger. Derfor bør man se på de grundlæggende principper der er i spil. Dette er ikke en folkeafstemning for eller imod EU. Det er en folkeafstemning om hvordan vi afgiver suverænitet klistret på en afstemning om Europol og nogle andre ting, de fleste er enige om. Det er ikke OK!