Femte Juni Plads boringer – den rigtige historie

Vi er blevet ført bag lyset – så enkelt er det! Borebisser og entreprenørselskab fortalte os, at der var tale om Metroprøvebordinger under Femte Juni Plads, men det er tilsyneladende langt fra sandheden.

Ifølge kommunens hjemmeside er der derimod tale om “bassinledninger”, der skal håndtere regnvandet ved skybrud. Boringerne skulle ske uden gener for beboerne og uden at beskade træerne.

Læs mere her: Kommunens beskrivelse

 

Bassin

 

Fransk rødvinsmarathon – Marathon på den rigtige måde

Spurt med Kurt vender sig generelt mod enhver sportsudøvelse der drives til ekstremer, og det er den offcielle holdning, at Marathonløb ikke er sundt. Vi har været nødt til at revidere vores holdning. Et medlem har deltaget – og fuldført – et rødvinsmarathon. Dette er naturligvis først og fremmest et klart bevis på træningsprogrammets overlegne effekt. Dernæst er selve konceptet jo den mest udsøgte begmand til den udbredte og forfejlede kombination af motion og afholdenhed.

 

28121941.jpg

En kort gennemgang af løbets centrale elementer følger her:

Efter løbeturen – “In praise of Fraise”

fraise

Dagens løbetur endte med smagning af “sommer på flaske”, fremstillet af Kurt selv. Der var almindelig enighed blandt klubbens medlemmer om denne driks mange fortræffeligheder og potentielt brede anvendelsesmulighed. Efter løbeturen blev den indtaget ren, eller “neat” som det vist hedder. Her er der tale om en sød og vel nærmest likøragtig oplevelse, der givetvis vil bidrage til genoprettelse af sukkerbalancen efter træningen. Energidrik for voksne, kunne man sige.

Anvendelsen slutter naturligvis ikke her, og en hurtig brainstorm frembragte da også forskellige cocktail-varianter der med fordel kunne forsøges. En blanding med hvidvin synes oplagt ligesom en blanding med champagne helt sikkert vil blive forsøgt ved en senere lejlighed. En såkaldt “Kurt Royal”

Sommer på flaske kan laves på flere forskellige måde, men denne er lavet på følgende vis:

Indkøb af to flasker vodka (750 ml vodka 40-50%), 2 kg sukker og 2 bakker jordbær.

Jordbærerne renses godt og toppen fjernes, herefter skæres jordbærerne i skiver og placeres i en skål med et rumfang på omkring 5l.

Sukkeropløsningen laves ved at blande 550ml vand og 550ml sukker i en mindre gryde. Sukkeropløsningen opvarmes til kogepunktet, mens man rørrer i opløsningen for at sikre, at sukkeret bliver fuldstændigt opløst i vandet. Sukkeropløsningen fjernes fra varmen og sættes til afkøling (sluttemperatur omkring 300K).

Efter afkøling af sukkeropløsning hældes denne over jordbærerne og man maser jordbærerne med en træske. Efter 10-15 min. hældes de to flasker vodka over i skålen med jordbær og sukkeropløsning, lad nu være med at spilde eller drikke noget af vodkaen. Man blander det hele sammen og hælder blandingen over i et par store sylteglas, der lukkes tæt. Man placerer glassene i et mørkt og køligt skab eller i sin store vinkælder i 6-7 dage. Derefter filtres væsken og man har sommer på flaske.

/K

 

Gorilla – Kødbyen – Skøn mad i mellemklassen

Spurt med Kurt giver Gorilla 5 ud af 6 stjerner

Gorilla er et skønt og livligt bud på moderne, stram og innovativ gastronomi i den økonomiske mellemklasse. I de rå lokaler i den hvide kødby serveres spændende mad – mange retter i forretsstørrelse, som det efterhånden er blevet normen for en perlerække af nye restauranter. Tag gerne en af de to menuer og få nogle spændende overraskelser. Dejlige vine – også på glas.

www.restaurantgorilla.dk/

 

2015-07-25 19.32.07

/Z